
Baricols proteinbröd
Heej, de var ett tag sen. Fullt upp med jobbet som tar mycket energi, hemmet, sömnlös osv osv. Helt enkelt en dålig...
Dags för jobbhelg igen, det känns rätt segt att jobba igen efter tre dagars ledigt. Den här veckan har jag vaknat ganska tidigt så i natt är jag väldigt trött eftersom jag gick upp vid åtta i morse, det kommer bli så skönt att sova om ett par timmar. Jag undrar egentligen hur bra det är för kroppen att jobba natt, just nu passar det mig bra men jag förstår ju att kroppen tar stryk av att leva ett ”nattliv”. Det bästa för mig är att min sambo också jobbar natt, inte alltid men ibland och att många av mina vänner också gör det. Så ingen av dem tycker att det är särskilt konstigt om jag säger att jag storstädar mitt i natten för de är också vakna hela nätterna. Idag blev det ugnstekta grönsaker och potatis, kyckling lårfilé och hemma gjord tzatziki till kvällsmat och även matlådor som jag kan ha med mig på jobbet i helgen.
4 kyckling lårfilé
Blandade grönsaker/rotfrukter (jag valde morot, paprika, lök, haricots Verts och brysselkål)
Potatis
3dl naturell kvarg
2dl lätt crème fraiche
1 gurka
3 vitlöksklyftor
Skär grönsakerna och potatisen i stora bitar, lägg på bakplåtspapper, krydda efter smak och häll på lite olivolja och blanda. Ställ i ugnen på 200 grader i ca 30 min vänd ett par gånger.
Jag kryddar mina kyckling filéer med lite curry, salt och peppar. Sen steker jag de på svag värme tills de inte längre är rosa, med lårfilé går det ganska fort.
I min tzatziki blandar jag crème fraiche, naturell lättkvarg, tre pressade vitlöksklyftor, en hel riven gurka som jag kramar ut vattnet ur och sedan salt och peppar.
Heej, de var ett tag sen. Fullt upp med jobbet som tar mycket energi, hemmet, sömnlös osv osv. Helt enkelt en dålig...
I förra inlägget skrev jag lite om hur en matdag kan se ut och lite vad mina ledord är. Tänkte det kan komma lite...