Amanda heter jag 23år gammal, jag bor med min sambo sedan två år tillbaka i vår lägenhet i Örebro. Snart flyttar även vår lilla hundvalp Bailey in men han är inte leveransklar förens om några veckor så mer om honom i senare inlägg.

En hundvalp med en nalle

 

 

Överviktig sedan ung ålder

Jag har haft min övervikt sen jag var liten, runt 7-8års men det har eskalerat mer och mer ju äldre jag har blivit, idag väger jag 125 kilo och det är inte en vikt jag är bekväm med. Och det är just det jag strävar efter, att bli bekväm med min vikt och mer hälsosam.

 

Låtit vikten styra mitt liv

Under mina år som överviktig och under mina tidigare bantningsförsök med dieter, kaloriräkning osv har varken hälsan eller Jag varit i fokus, jag har bara strävat efter att bli smal för att jag ska passa in och vara fin för att andra ska tycka om mig.

Jag har verkligen låtit min vikt definiera mig och låtit den hindra mig i det vardagliga livet dels fysiskt men egentligen mest genom mina egna hjärnspöken.

När jag gick i skolan så ville jag inget hellre än att vara osynlig för att jag var rädd för att någon skulle säga nått taskigt om att jag var tjock, jag visste verkligen inte hur jag skulle hantera alla elaka kommentarer så skoltiden var väldigt jobbig för mig. Även när jag blev äldre lät jag mina hjärnspöken styra mig, jag tog omvägar runt platser där jag visste att någon nån gång hade sagt nått taskigt, jag hatade att åka buss för så fort någon skrattade bakom mig fick jag för mig att de skrattade åt mig. Det var såna små saker som verkligen blev till stora rädslor för att jag lät dem ta en sån stor plats i mitt liv. Idag försöker jag verkligen att inte låta vikten definiera mig längre och det går bättre och bättre i och med att jag trotsar mina rädslor och inte tar omvägar.

Jag har verkligen min psykolog att tacka, hon har hjälpt mig att göra stora framsteg psykiskt. Idag vågar stå upp för mig själv och jag vet att jag duger som jag är oavsett vikt. idag är jag mer självsäker än vad jag någonsin har varit och jag har fått mycket bättre självkänsla. Vägen hit har varken varit kort eller lätt och är definitivt inte över än utan detta är ett ”jobb” man måste fortsätta med livet ut, att jobba och förändra sig själv tror jag aldrig är särskilt enkelt, men när man börjar märka av resultaten är det verkligen värt allt slit.

Min sista viktresa med hjälp av en Gastric Bypass

Därför har jag nu bestämt mig för att förhoppningsvis göra min sista viktresa. Denna gång bara för mig själv, inte för att andra tycker det eller för att jag ska passa in, denna gång är det för mig, för att JAG ska bli bekväm med min vikt. Denna gång tar jag hjälp av en gastric bypass operation, operationen blir startskottet för min resa mot ett hälsosammare liv.

Kram Amanda

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg