Aldrig känt mig snygg i underkläder

Idag var jag och köpte nya underkläder. Förut har jag aldrig egentligen brytt mig om vad jag har på mig under mina kläder. För det värsta jag kan tänka mig är att visa mig utan kläder. Det har alltid blivit något svart från Lindex, som jag har haft grov ångest inför prova. Idag insåg jag också att jag tydligen köpt för små bh:ar hela mitt liv.

Jag har iallafall tänkt länge att jag ska gå till någon underklädesbutik, och låta de mäta så det verkligen blir rätt. Så idag tog jag tag i det och åkte till hunkemöller. Jag har aldrig känt mig sexig eller snygg i underkläder. Därför inte heller känt att det spelar så stor roll vad man har för några på sig. Jag gick dit och tänkte svart är fint så det blir det nog. Men jag kom ut med en ljusgul, en ljusblå och en bikini i militärgrönt. När jag stod i provrummet och testade bh:ar som satt bra med matchande trosor, så kände jag mig faktiskt riktigt snygg.

Eftersom svart har alltid varit min favoritfärg mest för att  ”man ser smalare ut” i det, så var det faktiskt lite chockerande för mig själv att jag inte köpte något svart. Men nu när jag är lite bekvämare i min kropp, så känns det bra att jag vågar ha lite mer färg och mönster i min garderob. Det behöver ju inte alltid se ut som om jag ska på begravning. 

Inte längre XL utan MEDIUM

Som jag har skrivit förut är det ganska många gånger jag inser att huvudet inte riktigt hänger med. Det hände även idag, expediten frågade vad jag hade för storlek. Utan att tänka svarade jag ”jag har XL”. Hon kollade väldigt skeptiskt på mig och sa jag tror mer på att du är en medium. Jag hämtar det så kollar vi om det passar. Hon hade rätt, jag var en medium inte en XL. Samma sak händer när jag ska prova kläder själv i affärer, jag letar alltid efter XL tar med det provrummet och inser snabbt att det är alldeles för stort. 

Mamma och jag diskuterade idag om att jag kanske borde prata med någon professionell om detta. Alltså att det är svårt för huvudet att hänga med. Jag förstår ju att jag definitivt inte är ensam om detta och de pratade om detta på infomötet innan operationen. Har man gått ner väldigt mycket på så kort tid, så är det inte konstigt att huvudet inte hänger med. Men på sjukhuset jag opererades på sa de att det finns kuratorer som ingår i obesitasteamet, som man kan prata med om man vill. Så jag tror jag ska fråga de om det på min sexmånaders kontroll.

Nu ska jag fortsätta och äta jordgubbar här på jobbet! Hoppas ni mår bra!

Följ mig gärna på instagram nomorelazydays 

Kram Amanda ❤️

Kommentarer

Hej Amanda!
Opererades April-19 och gått från XL till L, och känner verkligen igen mig i det du skriver om storlekar! Även fast XL passar och blir mer oversize, som jag haft mycket i mitt liv för att dölja mage osv, så blir det som en chock när jag testar en L och den sitter mycket bättre! 😀

Kan alltid vara skönt att prata med någon expert när saker och ting går så fort, så en kurator skulle nog vara värt att testa. Jag har ett tag kvar till min sexmånaders kontroll, får se om huvudet fortfarande hänger med eller om det blir svårt att förstå när man kommer ner på M. 🙂

Kram Josefine

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Cannot add access token directly to the shortcode.