Hej på er! Måndag här, jippie! Älskar de flesta dagar, försöker se det positiva i det mesta (oftast i alla fall). Eftersom jag älskar mitt jobb så längtar jag tillbaka dig på måndagsmorgonen. Och nu har jag dessutom varit i Stockholm förra veckan så nu skar jag verkligen mina kollegor, patienter och mina arbetsuppgifter. Skönt att ta tag i veckan liksom 🙂

Lördagen här hemma i huset var oerhört mysig. Först långfrukost i soffan med mina älsklingar. Vedervärdigt väder utanför men vad gjorde det. Vi skulle egentligen hjälpt våra bästa vänner att ta ner överväxta träd men pga vädret får vi skjuta på det. Vi åt dock lunch där, världens godast pastasallad med sås och bröd. Mums!

På eftermiddagen satt mina små pojkar och kollade på film och jag satte mig i min favoritfåtölj och läste skvallertidningar och tog mitt ett glas vin till mitt goda mellanmål.

flera färgglada uppslagna tidningar i ett knä

En glas rött vin med en tallrik med små plocksaker på

Har haft en lång period av inte-inspiration avseende maten. Älskar ju att laga mat, men precis som med allt annat så tryter inspirationen och jag har tyckt det var så tråkigt att laga mat på senaste tiden. Men lite har det börjat vända…

Så till  eftermiddagsmål gjorde jag små minipajer till mig själv. Krustader, färdigköpta i brödhyllan, är så perfekta till detta! Man kan fylla med vad som helst, så klart. Här gjorde jag fyra olika sorter.

En stoppade jag i en bit brie och lite rödlöksmarmelad.

En tryckte jag i Jalapeno-mjukost i.

En tog jag i ädelostmjukost och toppade med körsbärsmarmelad.

Dessa tre gräddade jag i 220 grader i cirka 5 minuter.

Och en fyllde jag med skagenröra, lite hackad gurka och salladslök.

Gjorde även små korvbitar med gurka på tandpetare. De var till barnen 🙂 Mina barn gillar mat precis som jag, och vill gärna prova nya saker, precis som jag! Så dessa gjorde jag för att de också skulle få något gott från min tallrik… Har lärt mig ”the hard way” – gör jag inget till dem så rensar de min mat och så blir det inte så mycket som jag behöver, till mig själv…

Så mysigt. Fattades bara en brasa, men det hann jag inte med denna gång.

Nu får ni ha en fantastisk måndag och start på vecka.

Vad händer i era liv denna vecka?

kram

Louise

Sharing is caring!

4+

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg