Örtbröd!

Doften av nybakat bröd är helt  underbar att vara i, den sätter fart på mitt kreativa sätt att vara. Som jag skrivit tidigare så äter jag väldigt lite mjukt bröd men det jag äter är hembakat. Så jag vet vad jag får i mig på samma gång som det är ett skapande.. Frysen börjar bli rätt tom så det är dax att passa på i kylan att frosta ur och börja fylla på igen.. Igår kväll bakad jag örtbröd som är enkelt och göra, passar i frysen och kan tas fram när det skall vara lite festligare stunder krig matbordet..  Som alltid när jag är i farten i köket så tas det med en ”höft” så receptet är ca sådär..

Recept:

50 g jäst

50 g smör

5 dl vatten 37 g

1 dl provensaliska örter

1 tsk salt

knappt en påse Dinkelmjöl

½ dl linfrön

Smält smöret och ha i vattnet tills det blir 37 grader. Häll över i bunke smula ner jästen ha i salt och kryddor blanda sist i mjölet lt jäsa ca 30 min.. baka ut till ca 16 bullar ,lägg på bakplåtspapper pensla med olivölja och strö medelhavssalt över.. Grädda i ca 250 grader ca 10-15 min..

”Man tager vad man haver”

Kram Mia